Theoretical aspects of life-cycle personal finances management - Jurevičienė, Daiva; Klimavičienė, Aušra (Business: Theory and Practice, 2008)
The article examines the theoretical aspects of personal finances management. The article reveals the concept of financial assets and investments, and the scope of personal finances management. Various authors’ approaches to finance planning process are discussed. The links between person’s life cycle and investments are investigated. Life-cycle finance widely analyzed by foreign scientists is introduced in the article. Authors indicate necessary prospective researches in the area of personal finances management.Article in Lithuanian.Asmeninių finansų valdymo teoriniai aspektai gyvenimo ciklo požiūriuSantrauka. Straipsnyje nagrinėjami asmeninių finansų valdymo teoriniai aspektai. Analizuojama finansinio turto ir investicijų samprata, asmeninių finansų valdymo turinys, įvairių autorių požiūriai į asmeninių finansų planavimo procesą. Ypatingas dėmesys skiriamas asmens gyvenimo ciklo ir investavimo ryšiui atskleisti. Straipsnyje taip pat daug dėmesio skiriama užsienio autorių nagrinėjamai finansų sričiai – gyvenimo ciklo finansams. Atskleidžiamos būtinų tyrimų asmeninių finansų valdymo srityje kryptys.Reikšminiai žodžiai: asmeninis finansinis turtas, asmeninių finansų valdymas, finansų planavimo procesas, asmeninės investicijos, gyvenimo ciklas, gyvenimo ciklo finansai.First published online: 19 Mar 2008