Music records’ e-commerce model - Pabedinskaitė, Arnoldina; Milišauskas, Paulius (Business: Theory and Practice, 2012)
In this article music record electronic store performance improvement problem is considered, taking into account information  and  user  needs  change.  After  analysing  e-services  quality  measurement  models  and  social  network  integration  multiple criteria, evaluation method and quiz have been performed. Evaluation method has shown a need to improve the quality of information and the speed of website, while quiz has shown the need for social interactions. Based on these findings a new e-commerce model for musical recordings is being proposed.Article in Lithuanian.Elektroninės prekybos muzikos įrašais modelisSantrauka. Straipsnyje  nagrinėjama  elektroninės  muzikos  įrašų  parduotuvės  veiklos  tobulinimo  problema,  atsižvelgiant  į informacinių ir vartotojų poreikių pokyčius. Tuo tikslu straipsnyje analizuojami teoriniai elektroninių paslaugų kokybės ver-tinimo  metodai,  elektroninės  prekybos  bei  socialinių  tinklų  integracija;  pateikiami  daugiakriterio  elektroninės  parduotuvės  „Muzikos bomba“ vertinimo, lyginamosios analizės bei vartotojų apklausos rezultatai. lyginamosios analizės rezultatai parodo nedidelius kokybės skirtumus tarp žinomiausių elektroninių parduotuvių: iTunes, Discogs, Juno, Beatport,AmazonMP3 ir muzikos bomba. lt. Vartotojų apklausos rezultatai atskleidė aukštą elektroninės prekybos muzikos įrašais socialumo poreikį. Tuo remiantis siūlomas naujasis elektroninės prekybos muzikos įrašais modelis, kurio esminis skirtumas – socialinio bloko įdiegimas į svetainę ir kiek pakitę informacijos srautai. Svarbiausia šio modelio ypatybė ta, kad elektroninė komercija sujungiama su socialumu ir priartinama prie vartotojo.Reikšminiai žodžiai: elektroninė komercija, socialiniai tinklai, paslaugų kokybės vertinimas, prekyba muzikos įrašais.