Effect of basic motivational factors on construction workforce productivity in Turkey - Kazaz, Aynur; Manisali, Ekrem; Ulubeyli, Serdar (Journal of Civil Engineering and Management, 2008)
Human resource today has a strategic role for productivity increase of any organization, and this makes it superior in the industrial competition. With the effective and optimum usage of it, all the advantages supplied by the productivity growth can be obtained. This usage is just possible by establishing clear and understandable criteria for the factors affecting labour. Therefore, it is aimed in this study that the factors influencing construction labour productivity in Turkey are determined, defined, and examined in detail. A survey was applied to 82 firms to obtain required data. According to results, the most effective factors group is organizational factors.Pagrindinių motyvacijos veiksnių įtaka statybos produktyvumui TurkijojeSantrauka. Šiuo metu vienas iš svarbiausių veiksnių, lemiančių bet kokios įmonės produktyvumo augimą ir konkurencingumą rinkoje, yra žmonių ištekliai. Produktyvumo augimas gali būti pasiektas tik efektyviai ir optimaliai naudojant šiuos išteklius. Efektyviai naudoti žmonių išteklius įmanoma nusistatant aiškius ir suprantamus kriterijus veiksniams, darantiems įtaką darbui. Šio tyrimo tikslas yra nusistatyti, apibūdinti ir išsamiai išanalizuoti veiksnius, veikiančius statybos darbo produktyvumą. Norint surinkti reikiamą informaciją, buvo ištirtos 82 įmonės. Remiantis gautais rezultatais, buvo prieita prie išvados, kad efektyviausia veiksnių grupė yra organizaciniai veiksniai.Reikšminiai žodžiai: motyvacija, statybų darbai, produktyvumas, Turkija.First Published Online: 14 Oct 2010