The hierarchy of decision-making criteria in concreting at low temperatures/Sprendimų priėmimo kriterijų hierarchija atliekant betonavimo darbus žemose temperatūrose - Paslawski, Jerzy (Journal of Civil Engineering and Management, 2001)
Betonuojant žemose temperatūrose būtina naudoti specialias priemones. Svarbu yra parinkti medžiagas ir technologijas. Nagrinėjami sprendimai, susiję su betonavimo darbais zemose temperatūrose. Reikia įvertinti ne tik betono pasipriešinimą užšalimui, bet ir daugybę kitų veiksnių. Statyboje svarbiausia yra ilgaamžiškumas. Lenkijos standartuose reikalaujama atlikti betono svorio nuostolių ir betono atsparumo gniuždymui sumažėjimo testus. Straipsnyje pateikti testų, atliekamų su betono bandiniais, pagamintais su modifikatoriais ir be jų, pavyzdžiai. Racionaliai betono sudėčiai ir betonavimo technologijai nustatyti gali būti taikoma sintezės analizė, linijinis programavimas, lošimo teorija. Efektyvesnė yra hierarchinių sprendimųanalizė. Aprašyti pagrindiniai sintezės analizės realizavimo etapai.First Published Online: 30 Jul 2012