Fuzzy real options valuation for oil investments - Uçal, İrem; Kahraman, Cengiz (Technological and Economic Development of Economy, 2009)
Traditional valuation methods are less viable under uncertainty. Hence, other methods such as real options valuation models, which can minimize uncertainty, have become more important. In this study, the hybrid approach suggested by Carlsson and Fuller is examined for the case of discrete compounding as this approach better models risky cash flows. A new real options valuation model that will evaluate the investment in a more realistic way is suggested by postponing the defuzzification of parameters in early stages. The suggested model has been applied to the data of an oil field investment and in conclusion the loss of information caused by early‐defuzzification has been determined.Realių įverčių metodo taikymas investicijoms į naftos verslą vertintiSantrauka. Tradiciniai vertinimo metodai yra mažiau patikimi esant neapibrėžtumams. Vadinasi, kiti metodai, tokie kaip realių pasirinkčių vertinimo modeliai, kurie gali minimizuoti neapibrėžtumus, tampa svarbesni. Šiame straipsnyje nagrinėjamas hibridinis Carlsson ir Fuller metodas, kuris buvo panaudotas diskrečiajam rizikingų pinigų srautų modeliavimui. Pasiūlytas naujas realių pasirinkčių vertinimo modelis, kuris realistiškiau įvertins investicijas, rodiklius apibūdinančią neapibrėžtą informaciją apdorojant ankstyvojoje stadijoje. Pasiūlytas modelis buvo pritaikytas investicijoms į naftos verslą modeliuoti, nustatytas informacijos nuostolis, kuris atsiranda dėl ankstyvo neapibrėžtų duomenų apdorojimo.Reikšminiai žodžiai: neapibrėžtos aibės, realių pasirinkčių vertinimas, neapibrėžtos pasirinktys, investavimas.First published online: 21 Oct 2010