Stress‐strain response of reinforced concrete member subjected to axial tension - Girdžius, Rokas; Kaklauskas, Gintaris; Zamblauskaitė, Renata (Technological and Economic Development of Economy, 2007)
This paper discusses the load and deflection relationship of reinforced concrete members subjected to axial tension. A new tension stiffening relationship depending on tensile strength of concrete, reinforcement ratio, and the ratio of modulus of elesticity of steel and concrete has been proposed. The results obtained were compared with the numerical test data and the formulas proposed by other authors.Article in Lithuanian.Centriškai tempiamo gelžbetoninio elemento betono įtempių ir deformacijų proklausomybė pagal EC2Santrauka. Straipsnyje nagrinėjama tempiamojo gelžbetoninio elemento apkrovos ir poslinkio priklausomybė pagal EC2 [1], Pasiūlyta nauja supleišėjusio tempiamojo betono vidutinių įtempių ir deformacijų priklausomybė nuo betono klasės, armatūros tamprumo modulio ir armavimo koeficiento. Gauti rezultatai palyginti su skaitiniais eksperimentais ir kitų autorių pasiūlytais skaičiavimo metodais.Reikšminiai žodžiai: betonas, itempiai, deformacijos, ašine jega, pleišejimas.First Published Online: 21 Oct 2010