E‐learning and groups‐oriented e‐training, a report of experience - Schwarzat, Fritz‐Jürgen (Technological and Economic Development of Economy, 2006)
This contribution reports on experience of media‐supported tutoring in the subject “CAD in steel construction”. A better understanding of the procedures within the design process is reached by using methodologically prepared and media‐supported design solutions. Special attention is paid to the actions involved in e‐training. The calculation and design of a simple steel structure is given as an example. An interactive design‐making support facility offers a structural knowledge base for the respective case. When deciding on a particular design solution, a video sequence of the necessary course of action will be offered in the computer‐aided design process.Article in German.E-learning und gruppenorientiertes e-training ein ErfahrungsberichtZusammenfassung. Multimedia‐Lehre ist für einen Planungsstudiengang, wie das Bauingenieurwesen, von zentraler strategischer Bedeutung. In der Lehre sind deshalb Visualisierung, Animation und Simulation als Gestaltungsmittel stärker zu nutzen und das vernetzt kooperative Planen in Projektarbeiten zu ermöglichen. Für die Studierenden werden gemischte Lern‐umgebungen angeboten: Präsenzlehre unter Nutzung der neuen multimedialen Möglichkeiten mit dem Fokus des Verstehens und individuelle Lernumgebungen unter zusätzlicher Nutzung der neuen telekommunikativen Technologien mit dem Fokus des Übens/Trainierens. Die neuen Formen des Lernens, insbesondere des Übens/Trainierens sehen die Gruppenarbeit vor.Schlüsselwörter: neue Medien in der Lehre, e‐Learning, CAD im Stahlbau.Individualus ir grupinis elektroninis mokymas, dalijimasis darbo patirtimiSantrauka. Straipsnyje aprašoma naujos mokomosios priemonės plieninėms konstrukcijoms projektuoti taikymo patirtis. Šioje mokomojoje priemonėje projektavimo proceso procedūroms geriau suvokti padeda specialūs metodologiniai sprendimai. Ypatingas dėmesys skiriamas elektroniniam mokymui. Pateikiamas paprastos plieninės konstrukcijos skaičiavimo ir projektavimo pavyzdys. Interaktyvi projektavimo sprendimų paramos priemonė turi struktūrinių žinių bazę kiekvienam atvejui. Priimant konkrečius sprendimus kompiuterinio projektavimo procese, bus siūloma atitinkama pagalbinė vaizdo medžiaga.Reikšminiai žodžiai: nauja mokomoji priemonė, elektroninis mokymas, CAD taikymas plieninėms konstrukcijoms projektuoti.First Published Online: 21 Oct 2010